27.12.2010

2010 Yılında Google'da Neler Aradık

Dijital
2010 Yılında Google'da Neler Aradık

Uzun bir aradan sonra yine köşemden sizlerleyim…

Öncelikle www.burasiduzce.com sitemiz artık sadece internet haber portalı değil, haftalık gazete olarak da ellerimizde. Ben de bir kez daha kendi köşemden, öncelikle Düzce’mize sonra da www.buraisduzce.com ailesine hayırlı olsun dileklerimi bildirmek isterim…

                                              ***

2010’dan çıkıp 2011 yılına girerken yapılan analizlerin çıkartılan raporlar arasında, şüphesiz Dünya’nın en büyük arama motoru olan Google, 2010 arama sonuçları da yer almaktadır.

Google 2010 yılı arama sonuçlarını şu şekilde açıkladı…

2010′un Dünya bazında ki popüler aramalarında herhangi bir Türkçe kelimenin izi bulunmazken listenin haberler kategorisinde bir futbol takımımız var: Beşiktaş

Bu yıl QuaresmaGuti ve Alen Iverson ile yabancı basını meşgul eden Beşiktaş, haber kategorisinde Haiti’nin ardından 2. sırada yer alıyor. Bir Fenerbahçeli olarak Dünya arama listesinde Beşiktaş gibi bir Türk takımında yer alması mutlu ediyor insanı… smiley

Geçen senelerden farklı olarak Google bu sene yerel listelerde Türkiye’ye de yer vermiş. Bu liste sayesinde Türkiye’de 2010 yılının popüler aranan kelimeleri de kolaylıkla görebiliyoruz.

                                               ***

Google 2010 Türkiye Sonuçları şöyle…

Google 2010′un yerel sonuçlarında Türkiye’den yükselen ve en çok aranan kelimelere bakacak olursak, burada ilgimizi çekecek sonuçlarla karşılaşıyoruz.

Yılın yükselen aramalarında; ChatrouletteMebbisKey Ödemeleri Sorgulama’nı ülkemizde de ilk 3’te görüyoruz.

İlk 3′ün ardından ise tanıdık isimler sıralanıyor, MarkafoniİzleseneFacebookTwitter ve Hotmail ilk 8′i tamamlıyor.

En çok arananlara baktığımızda ilk 7 sırada FacebookMynetHürriyetMilliyetOyunSahibinden,Video var, 8. sırada ise ülkemizde yayın yasağı ile gündemden düşmeyen YouTube var.

Diğer yükselen arama kategorilerinde Müzik ve  TV dizileri olduğunu görüyoruz ki Google’un nabzımızı doğru noktadan tuttuğuna dair şüphemiz kalmıyor. smiley                                                                                                                                 

Evet, internet mecrasının patronlarından olan Google’un 2010 arama sonuçları bu durumda…

2011 yılında Dünya sıralamasında Fenerbahçe ve diğer takımlarımızı da görmek dileğiyle… smiley

Sevgilerimle… :)

 

**Bu yazı Özkan Gözütok tarafından Burasiduzce.com sitesi için hazırlanmıştır.

Benzer Yazılar

Dünyamız İçin Zor, Serbay İçin İlklerin Yılı: 2020
7.03.2021

Dünyamız İçin Zor, Serbay İçin İlklerin Yılı: 2020

2020 yılı bunca belirsizliklere rağmen bizim için ilklerle dolu bir yıl oldu. Evde Staj Programımızı, Uzaktan Çalışma Modelimizi, E-Ticaret Dostu Çözüm Merkezimizi faaliyete geçirdik. Değişimimiz hız kesmeden sürüyor ve sürmeye de devam edecektir.

Google'da Dolar Aradıkça Bulabilir Miyiz?
17.01.2019

Google'da Dolar Aradıkça Bulabilir Miyiz?

Google, bu yılın en çok aranan kelimelerini yayınladı. Türkiye’de en çok aranan kelimeler arasında dolar, bedelli askerlik, dünya kupası ve yeşil uzaylı gibi ilginç kelimeler yer alıyor.

Google TV
2.07.2010

Google TV